perjantai 9. tammikuuta 2009

Turvallisuudesta

Ase. Jo pelkkä sana luo mielikuvia. En tiedä millaisia mielikuvia lukijalla herää, mutta kun itse kuulen sanan ase suomalaisessa mediassa, alkaa verenpaine nousta. Lehtien ja tv-ohjelmien tarkoitus on nostattaa tunteita, jotta kuluttaja tuntisi saavansa jotain menettämänsä aikaa arvokkaampaa. Viime vuosina olen tuntenut lähinnä tuhlanneeni aikaa lehtiä lukiessani ja uutisia katsoessani, niin uskomatonta tuubaa suolletaan joka tuutista.

Tutkimusten mukaan luvallisten aseiden poiskerääminen ei lisää kenenkään turvallisuutta yhtään. Rikokset tehdään pääasiassa muilla välineillä kuin luvallisilla aseilla. Nekin muutamat tapaukset joissa käytetään luvallista asetta tuskin jäisivät tekemättä jos sitä asetta ei olisi saatavilla. Kyllä keinot löytyy jos (pahaa) tahtoa riittää. Turhilla kielloilla vain tehdään kiusaa niille jotka noudattavat lakeja ja sääntöjä, eli vastuullisille aseharrastajille. En ryhdy nyt kaivelemaan lähdeviitteitä, jokainen kiinnostunut kyllä löytää tilastoja Googlella niin paljon kuin tarvitsee. Tämä on kuitenkin blogi, ei tieteellinen tutkielma. Sitäpaitsi, koko aihe on niin loppuunkaluttu tuhansilla eri foorumeilla että tuntuu turhalta jauhaa tästä yhtään enempää.
Paitsi tietysti jos joku on eri mieltä. Antaa tulla kommenttia, kyllä se alas ammutaan. (Pun intended)

1 kommentti:

  1. Samaa mieltä kirjoittajan kanssa mutta kyllähän mediassa pitää aseista vaahdota, muuten jäisi lehdet myymättä jos ei löytyisi tarpeeksi kiinnostavia otsikoita. Ketä kiinnostaa jos nainen x on onnellinen tavallisessa elämässä tavallisen perheensä kanssa. Sen sijaan jos tavallisen x:n aviomies ampuu x:n, niin jopas lehtien levikki nousee...

    VastaaPoista